Plněné žampióny

1. prosince 2011 v 15:41 | Ahena |  Hlavní chody
  • Žampióny (asi 7)
  • Pórek
  • 2 tavené sýry - v BIO kvalitě
  • Olej, sůl

Cca 40 minut | Nevhodné pro vegany | Jednoduché jídlo na grilovačky

Žampióny oloupeme a nohy nakrájíme na drobno. Přiměřené množství pórku nakrájíme na stejně velké kusy. Dáme si pánev na vysoký plamen a počkáme, dokud bude olej dostatečně rozehřátý. Poté nasypeme pórek a nakrájené nohy, osolíme.
Smažíme cca 5 minut. Když je směs hotová (ne studená, ale nepříliš horká) přidáme sýry a asi lžíci lučiny. Doporučuji si sýry nějakým způsobem zpracovat už předem, aby nebylo jejich vmíchání tak pracné.
Vzniklou hmotou naplníme připravené žampióny a necháme je péct 25-35 minut. Asi 5-10 před koncem posypeme sýrem (podle chuti).

 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama